söndag 10 februari 2008

Recept

Två mycket goda recept som jag har nyligen testat.

Spenatpasta med ost- och skinksås 4 personer
350 g tagliatelle
1 finhackad lök
150 g rökt skinka
200 g färska champinjoner
2 dl riven ost
1½ msk tomatpuré
3/4 dl söt sherry
2 dl créme fraiche
3/4 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
Skala och finhacka löken, skär skinkan först i skivor och sedan i tärningar samt tvätta och klyfta champinjonerna. Riv osten. Fräs löken lätt tills den blir mjuk utan att at färg. Tillsätt skinkan och tomatpuré och låt fräsa med ett kort ögonblick. Det viktigaste är att just tomatpurén får ett snabbt uppfräs för att den ska få en rundare smak. Tillsätt champinjonerna och sherryn samt creme fraichen och låt det hela koka skata ytterligare 5 minuter. smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Rör slutligen i den grovrivna osten och hetta upp såsen så att den får en tjock och lite seg konsistens. Servera med pasta

Köttfärsfyllda pastarullar 4 personer
400 g köttfärs
1 gul lök
500g krossade tomater
1 dl grädde
salt, peppar
en förpackning färska lasagneplattor
2 dl lätt creme fraiche
Skala och hacka löken. Fräs köttfärsen tillsammans med löken. Häll på hälften av tomaterna. späd med grädden och krydda med salt och peppar. Låt köttfärsen koka ihop i 5 minter. Låt den svalna något. Skär 10x10 cm stora bitar av pastan. Lägg en sträng sås på varej bit och rulla ihop till en pastarulle. Lägg den med skarven nedåt i en smord form Häll över tomatsåsen och strö riven ost över. Gratinera i 200 graders ugn i 20 minuter. Servera med en klick creme fraiche.

Smaklig måltid

Inga kommentarer: